Matrači ikvienai gaumei un komforta kritērijiem. Viens no būtiskākajiem laba miega priekšnosacījumiem ir pareizi izvēlēts matracis. Mums sortimentā ir gan atsperu, gan augsti uzpūstu putu matračus, kas ražoti Vācijā no augstvērtīgiem un kvalitatīviem materiāliem.

Papildus komfortam, pamatmatraci iespējams papildināt ar:

Jau vairāk nekā 25 gadus strādājam ar labi iepazītiem un rūpīgi izvēlētiem ražotāju, kas matraču ražošanā ievēro augstus kvalitātes un ētikas kritērijus:

  • augstākās kvalitātes materiāli;
  • apstrādes precizitāte;
  • droša kvalitāte visos ražošanas etapos, sākot no izejvielu apstrādes līdz gatavai produkcijai;
  • apkārtējai videi draudzīgu ražošanas tehnoloģiju izmantošana.

Pilnvērtīgs nakts miegs ikvienam no mums ir ļoti svarīgs, tas ir kā gaiss, bez kura nevar iztikt neviens. Būtisks  laba miega priekšnosacījums ir ne tikai pietiekošas fiziskās aktivitātes dienā un veselīgs uzturs, bet arī pareizi izvēlēts matracis. Ja par sportisko pusi un uzturu mēs nebūtu padomdevēji, tad vienu varam apgalvot, ka piemērotu matraci mēs palīdzēsim izvēlēties.

Kāpēc matrači ir ar vairākām zonām?

A – elastīga galvas / pakauša zona (1 – 2 zona)
B – mīksta plecu zona (3 zona)
C – atbalstoša vidus zona (4 zona)
B – mīksta ceļu – kāju zona (5 – 6 zona)
A – elastīga kāju zona (7 zona)

Viens no priekšnoteikumiem labam matracim ir, lai tas būtu elastīgs dibena vietā un atbalstošs muguras daļā – daudzzonu atbalsta sistēma elastīgai un ērtai gulēšanai. Atšķirīgās elastības jeb stipruma pakāpes atbilst ķermeņa smaguma punktu un svara sadalījumam guļot. Viss ir ļoti vienkārši, cilvēka ķermenim nepieciešams atbalsts, kas nodrošina mugurkaula, muskuļu un nervu optimālu atslābināšanos apguļoties un baudot nakts mieru.

Gultas līstes un voilaks

Lai matrača katra zona varētu pilnvērtīgi pildīt savas funkcijas, svarīgs noteikums ir matrača saderība ar izliektām gultas līstēm. Nevajag aizmirst arī par voilaku, kurš pilda sava veida bufera funkciju starp izliektām līstēm un matraci, pasargājot matraci no pārāk ātras nolietošanās.

Matrači, to cietība un vienmērīgs nolietojums

Matračiem piemīt arī cietības jeb stingruma pakāpes, ko apzīmē ar H2, H3, H4 un H5. Parasti tas ir norādīts uz matrača birkas. Cietība nosaka matrača piemērotību cilvēkiem ar dažādu svaru.

H2 – 85 / 90 kg
H3 – līdz 110 kg
H4 – līdz 140 kg
H5 – virs 140 kg

Sīkāk lasīt šeit: Matraču cietības pakāpes.

Matraču pārvalki ir izgatavoti no augstas kvalitātes polsterētas un nošūtas dubultās trikotāžas auduma, tie ir ļoti izturīgi ar labu gaisa apmaiņas funkciju, kas ideāli notur siltuma balansu nakts laikā.

Matraču pārvalku malās ir iestrādāti slēdzēji, lai tos varētu ērti noņemt un regulāri izmazgāt. Vai tas nav lieliski, nekādu traipu, vienmēr tīrs kā jauns!

Sānu malās iestrādāti divi rokturi, lai matraci varētu mainīt pusēm, grozīt. Kam tas nepieciešams? Par to, kā matracis varētu kalpot vienmērīgi, lasiet šeit: Vienmērīgs matrača nolietojums. Kā to panākt?

Lai matracis vienmēr izskatītos tīrs un kopts, kā arī, lai to pasargātu no dažādiem traipiem, sviedru atstātām pēdām un ādas lobīšanās, iesakām papildus aizsardzībai lietot ūdensnecaurlaidīgu palagu, higiēnisko virsmatraci vai komforta virsmatraci. Papildus komforts nekad nav kaitējis.

Būtiski ņemt vērā, ka ir dažāda augstuma matrači: sākot no 18 cm līdz 28 cm augsti.

Matrači ikvienai kaprīzei

Ja partneri izvēlas katrs savu matraci ar dažādu cietību vai citiem individuāliem komforta kritērijiem, tad pilnvērtīgai miega kvalitātei noteikti noderēs matraču starplika. Vairs nekādu spraugu starp diviem matračiem! 

Izvēlēties savu ideālo matraci pie mums, veikalā Miedziņš Rīgā, Tērbatas ielā 59/61 vai Miedziņš e-veikalā!